листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Македонијатурист АД Скопје- Други одлуки од Собрание на акционери од 19.05.2021 година


1.Одлука за именување на Претседавач со Собранието на акционери - 19.05.2021.pdf
2.Одлука за одобрување на Годишната сметка и Финансиските извештаи за 2020 година.pdf
3.Одлука за одобрување на Годишната сметка и Финансиските извештаи за 2020 година - ревидирани.pdf
4.Одлука за одобрување и усвојување на Годишниот извештај за работењето на Македонијатурист АД Скопје во 2020 година.pdf
5.Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Надзорниот одбор на Македонијатурист АД Скопје во 2020 година.pdf
6.Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Управниот одбор на Македонијатурист АД Скопје во 2020 година.pdf
7.Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Внатрешната ревизија на Македонијатурист АД Скопје во 2020 година.pdf
8.Одлука за покривање на загубата на Македонијатурист АД Скопје за 2020 година.pdf
9.Одлука за избор на овластен ревизор на Македонијатурист АД Скопје за деловната 2021 година.pdf
10.Одлука за усвојување на Кодекс за корпоративно управување.pdf
11.Одлука за измена на Статутот на Македонијатурист АД Скопје.pdf

Објавено на: 19.05.2021 15:10:18
Документ БР.: DOC_12283-35/2021
Урнек: Други одлуки од собрание