листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај:


Почитувани, АД Оранжерии Ви испраќа  Неревидирани финансиски извештаи за период 01.01-30.06.2022.

Во методот на изработка на извештаите не постојат никакви промени во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките споредео со последните годишни ревидирани финансиски извештаи. Вкупние приходи за дадениот приод од тековната 2022 година се зголемени како резултат на покачените цени на производите за продажба како и зголемениот период на извоз на производството. Исто и кај расходит бележиме зголемување како резултат на покачување првенствено на енергенсите кои ни се повеќе од неопходни во нашиот процес на производство,потоа зголемување на цените на семето,репроматеријалите,ѓубривата и сл. Во периодов не бележиме исплата на дивиденди на акционери како и вложувања или продажба на метријални средства. Во наредниот период се надеваме на стабилна цена на реагенсите да немаме покачувања исто се надеваме на плодна втора реколта која е во тек.


6 и 12 Месечни известувања- трговски друштва - природа на трошоци.xls

Објавено на: 22.07.2022 14:13:51
Документ БР.: DOC_26441-4/2022
Урнек: Неревидирани финансиски извештаи 01.01. - 30.06.