листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Прилепска пиварница АД Прилеп известува дека врз основа на поднесена оставка заверена кај нотар Трајко Маркоски од Прилеп УЗП 3520/2022 од 20.07.2022 година му престана функцијата член во Управен одбор на Прилепска пиварница АД Прилеп на лицето Здравко Јорданоски.

Надзорниот одбор едногласно за нов член во Управниот одбор го избра лицето Катерина Митреска, Оперативен менаџер на Сектор Финансии, дипломиран економист. Членот на Управниот одбор Катерина Митреска поседува 1 обична акција од друштвото.

Промената беше запишана во Централниот регистар на Република Македонија на ден 03.08.2022 година.

Објавено на: 03.08.2022 15:55:26
Документ БР.: DOC_12285-33/2022
Урнек: Измени во органи на управување