листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Ве известуваме дека ТТК Банка АД Скопје ќе изврши исплата на годишната камата по каматна стапка од 3,5% на годишно ниво на имателите на Копроративна обврзница – прва емисија на обврзници со ИСИН MKTTKS200012 и шифра TTKO.

Исплатата на камата ќе се изврши на 19.09.2022 година.

Право на исплата на камата имаат лицата кои се регистрирани во книгата на иматели на корпоративна обврзница-прва емисија на издавачот ТТК Банка АД Скопје во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје заклучно со 17.09.2022 година.

Тргувањето со обврзниците во деновите 15 и 16 септември 2022 година ќе се реализира со пресметана акумулирана камата за 363 и 364 денови соодветно, при што Купувачот при порамнувањето на 19 и 20 септември 2022 година ќе треба да го уплати износот на чистата цена (+) со акумулираната камата на Продавачот. При ова, Купувачите ќе бидат регистрирани во книгата на иматели на корпоративната обврзница – прва емисија на обврзници во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје на 19 и 20 септември 2022  година, соодветно и нема да остварат право на исплата на годишната камата.

 

Објавено на: 12.09.2022 14:15:02
Документ БР.: DOC_10191-580/2022
Урнек: Други ценовно чувствителни информации