листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Ве известуваме дека Универзална Инвестициона Банка АД Скопје ќе изврши исплата на полугодишна камата по каматна стапка 9% на годишно ниво на имателите на перпетуални обврзници со ИСИН MKBLBA200011 и шифра UNIPO.

Исплатата на камата ќе се изврши на 23.01.2023 година.

Право на исплата на камата имаат лицата кои се регистрирани во книгата на иматели на перпетуални обврзници  во Централниот депозитар за хартии од вредност заклучно со 21.01.2023 година.

Тргувањето со обврзниците во деновите 18 и 20 Јануари 2023 година ќе се реализира со пресметана акумулирана камата за 181 и 183 денови соодветно, при што Купувачот при порамнувањето на 23 и 24 Јануари ќе треба да му го уплати износот  на чистата цена + акумулираната камата на Продавачот. При ова, Купувачите ќе бидат регистрирани во книгата на иматели на перпетуални обврзници во Централниот депозитар за хартии од вредност на 23 и 24 Јануари 2023 година, соодветно  и нема да остварат право на исплата на полугодишната камата.

Објавено на: 13.01.2023 14:33:46
Документ БР.: DOC_10191-9/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации