листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај:

Согласно Глава 6 од правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај :

Почитувани, АД Оранжерии - Хамзали Ви ги праќа Неревидираните финансиски извештаи за 2022 година.

Промени во сметководствените политики за 2022 година нема. Нема исплатени ивиденди за тековната година а добивката е оставена за реинвестиција. Приходите за 2022 година се зголемени како резултат на зголеменото производство во туланата како и покачените цени на блоковите како и на зеленчукот во тековната година. Кредитните обврски спрема банките ни се намелни во споредба со минатата година како резултат на затварање на кредитните партии и навременото измирување на обврските спрема Банките. Во тековната 2022 година Оранжерии бележи вложувања во Фотоволтаична централа во туланата во Ресен како и во обновување на опремата во туланата со нови машини и постројки.

Финансиските очекувања за следната 2023 година ни се приближно исти како и во тековната 2022 година надевајќи се на намалување на цената на електричните и нафтените енергенси а задржување на цената на производството стабилна.

Со почит


6 и 12 Месечни известувања- трговски друштва - природа на трошоци.xls

Објавено на: 28.02.2023 09:54:46
Документ БР.: DOC_26445-34/2023
Урнек: Неревидирани финансиски извештаи 01.01. - 31.12.