листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Предлог-одлуки за Собрание на акционери - 7.4.2023 година.


1. Записник од 38 седница на Собрание на акционери.pdf
2. Годишен извештај за работењето на Банката за 2022 година.pdf
2. Мислење по Годишниот извештај за 2022 година.PDF
2. Предлог Одлука за Годишен извештај на Банката за 2022 година.pdf
3. Мислење за Ревизорскитe извештаи за 2022 година.PDF
3. Предлог Одлука за усвојување на Финансиските извештаи за 2022 година.pdf
4. Годишна сметка за 2022 година.pdf
4. Предлог Одлука за усвојување на Годишната сметка за 2022 година.pdf
5. Предлог Одлука за употреба и распоредување на добивка за 2022 година.pdf
6. Предлог Одлука за зголемување на основната главнина.pdf
7. Предлог Одлука за дивиденден календар за 2022 година.pdf
8. Годишен извештај за работењето на Надзорниот одбор во 2022 година.pdf
8. Предлог Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на Надзорниот одбор во 2022 година.pdf
9. Предлог Одлука за измени и дополнувања на Статутот.pdf
10. Предлог Одлука за назначување претседател на Одборот за наградување.pdf
11. Информација за поднесена оставка на член на Надзорниот одбор.pdf
12. Информација за извршена оцена на соодветноста на кандидати на членови на Надзорниот одбор.pdf
Прашалник за примена на Кодексот за корпоративно управување.xls

Објавено на: 03.03.2023 14:30:25
Документ БР.: DOC_13285-11/2023
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери