Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат акционерите на Комерцијална банка АД Скопје дека во објавениот Повик заедно со материјалите за Собрание на Банката кое ќе се одржи на 29.03.2023 година, во точката под број 12 - Предлог-одлука за измена на Статутот на Комерцијална банка АД Скопје, направени се корекции на барање на Народната банка на Република Северна Македонија.

Корегираната точка им е достапна на акционерите на интернет-страницата на Банката www.kb.com.mk, на интернет страницата на Македонската берза и секој работен ден во седиштето на Банката на ул.Орце Николов бр.3, во Дирекцијата за управување и информирање, соба бр.307 (III кат, зграда КБ1).

                                                                                                                                                               КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ

 


20 - Предлог Одлука за измена на Статутот на Банката.pdf

Објавено на: 06.03.2023 08:42:57
Документ БР.: DOC_13285-12/2023
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери