листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Со цел објективно и целосно информирање на инвеститорската јавност и сите заинтересирани страни, a во согласност со Правилата за котација на Македонска берза АД Скопје, Стопанска банка АД – Скопје ја споделува „Информацијата за преземени активности по заклучок на Годишно собрание на акционери одржано на 31.5.2022 година  - проценка на сооднос помеѓу обични и приоритетни акции за цели на можна конверзија“ и заклучокот од Извештајот на меѓународното консталтинг друштво „Ернст и Јанг“. Резултатите од Извештајот на Проценителот/„Ернст и Јанг“ ќе бидат објавени и на интернет-страницата на Банката.


Информација за објава на СЕИ - НЕТ _ Ernst & Young Извештај _ 05.4.2023.pdf
Stopanska Banka SER_Резиме „Ернст и Јанг“ Извештај _ 05.4.2023.pdf

Објавено на: 05.04.2023 15:13:29
Документ БР.: DOC_10191-285/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации