Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Во согласност со член 10 од Одлуката за зголемување на основната главнина на ТТК Банка АД Скопје со средства на Банката со издавање хартии од вредност по пат на приватна понуда со II (втора) емисија акции бр. 02-2947/6 од 7.4.2023 година, донесена од Собранието на акционери на Банката, Надзорниот одбор на Банката донесе Одлука бр. 02-3005/3 од 10.4.2023 година за измена на Одлуката за зголемување на основната главнина на ТТК Банка АД Скопје со средства на Банката со издавање хартии од вредност по пат на приватна понуда со II (втора) емисија акции бр. 02-2947/6 од 7.4.2023 година.


Одлука за измена на Одлуката за зголемување на основната главнина.PDF

Објавено на: 10.04.2023 14:35:59
Документ БР.: DOC_10191-294/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации