листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

        Ве известуваме дека, со Решение на Гувернерот на Народната банка на Република Северна Македонија бр. ПТ бр. 15-984/6 од 18.4.2023 година, издадена е претходна согласност за именувањето на Димитри Трповски за нов член на Управниот одбор на ТТК Банка АД Скопје.

        Со добивањето на претходната согласност за именувањето на Димитри Трповски за нов член на Управниот одбор на ТТК Банка АД Скопје, влегува во сила оставката поднесена од Борислав Трповски од функцијата член на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје.

Објавено на: 20.04.2023 14:13:04
Документ БР.: DOC_12285-20/2023
Урнек: Измени во органи на управување