Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Согласно објавата на Сеи Нет од 28.04.2023 година за Јавен повик за Годишно собрание на акционери на НЛБ Банка АД Скопје, закажано за 31.05.2023 година со почеток во 13.00 часот, во просториите на НЛБ Банка АД Скопје, на ул. „Мајка Тереза“ бр.1, 1000 Скопје, ја објавуваме содржината на предлог – одлуките од дневниот ред:

 


1. Предлог - одлука за избор на претседавач на Собрание.pdf
2. Предлог - одлука за избор на записничар и бројач на гласови на Собранието.pdf
3. Предлог - одлука за годишен извештај за работењето на НЛБ Банка АД Скопје за 2022 година.pdf
4. Предлог - одлука за извештај за извршена ревизија на финансиските извештаи на НЛБ Банка АД Скопје- локална регулатива.pdf
5. Предлог - одлука за извештај за извршена ревизија на финансиските извештаи на НЛБ Банка АД Скопје- Меѓ. стандарди.pdf
6. Предлог - одлука за годишен извештај за работењето на Надзорниот одбор во 2022.pdf
7. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор.pdf
8. Предлог - одлука за годишен извештај за работењето на Управниот одбор во 2022.pdf
9. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Управниот одбор.pdf
10.Предлог - одлука за усвојување на Годишна сметка на НЛБ Банка АД Скопје за 2022.pdf
11.Предлог - одлука за употреба и распоредување на остварената добивка по Годишната сметка.pdf
12.Предлог - одлука за определување на износот на дивиденда и утврдување на дивиденден календар.pdf
13. Предлог - одлука за назначување на друштво за вршење ревизија за 2023.pdf
14.Предлог - одлука за одобрување на Политика за наградување.pdf
15. Предлог - одлука за измена и дополнување на Статутот на НЛБ Банка АД Скопје.pdf

Објавено на: 28.04.2023 14:15:46
Документ БР.: DOC_13285-111/2023
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери