Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:

Во согласност со Решението од Народната банка на РСМ за издавање претходна согласност за измена на Статутот на ТТК Банка АД Скопје, ТТК Банка АД Скопје изврши зголемување на основната главнина со средства на Банката со издавање 57.698 обични акции, по пат на приватна понуда од III (трета) емисија на акции.

Зголемувањето на основната главнина на Банката е запишано во Централниот регистар на РСМ на ден 16.5.2023 година, а на ден 17.5.2023 година е извршен упис на акциите во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје.

Со новата емисија, основната главнина на ТТК Банка АД Скопје изнесува 965.586.000 денари и таа е поделена на 965.586 обични акции, секоја со номинална вредност од 1.000 денари.

Објавено на: 18.05.2023 14:08:28
Документ БР.: DOC_12289-0/2023
Урнек: Нови емисии