листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

НЛБ Банка АД Скопје известува дека на Годишното собрание на акционери на Банката одржано на 31.05.2023 година се усвоија следните одлуки:

 


1. Предлог - одлука за избор на претседавач на Собрание.pdf
2. Предлог - одлука за избор на записничар и бројач на гласови на Собранието.pdf
3. Предлог - одлука за годишен извештај за работењето на НЛБ Банка АД Скопје за 2022 година.pdf
6. Предлог - одлука за годишен извештај за работењето на Надзорниот одбор во 2022.pdf
7. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор- Блаж Бродњак.pdf
7. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор- Боштјан Ковач.pdf
7. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор- Кристина Ковачич Бјелајац.pdf
7. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор- Андреја Стражишар.pdf
7. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор- Зoран Јовановски.pdf
7. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор- Матеја Тревен.pdf
8. Предлог - одлука за годишен извештај за работењето на Управниот одбор во 2022.pdf
9. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Управниот одбор- Бранко Грегановиќ.pdf
9. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Управниот одбор- Петар Зелен.pdf
9. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Управниот одбор- Гинтер Фриедл.pdf
9. Предлог - одлуки за одобрување на работата на членовите на Управниот одбор- Игор Давчевски.pdf
10.Предлог - одлука за усвојување на Годишна сметка на НЛБ Банка АД Скопје за 2022.pdf
11.Предлог - одлука за употреба и распоредување на остварената добивка по Годишната сметка.pdf
13. Предлог - одлука за назначување на друштво за вршење ревизија за 2023.pdf
14.Предлог - одлука за одобрување на Политика за наградување.pdf
15. Предлог - одлука за измена и дополнување на Статутот на НЛБ Банка АД Скопје.pdf

Објавено на: 31.05.2023 15:25:22
Документ БР.: DOC_12283-95/2023
Урнек: Други одлуки од собрание