листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај:

Почитувани, АД Оранжерии Ви досатвува Неревидирани финансиски извештаи за период од 01.01-30.06.2023 година

Во методот на изработка на извештаите не постојат никави промени во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките споредено со поелдните годишни ревидирани финансиски извештаи. Вкупните приходи за дадениот период во тековната 2023 година се зголемени како резултат на покачените цени на производите за продажба. Исто и кај расходите бележиме зголемување како резултат на поакчување првенствено на цените на семе,ѓубрива,репроматеријали а и на енергенсите кои директно ги користиме во процесот на производство. Во дадениот период не бележиме исплата на дивиденди на акционери како и вложување или продажба на материјални средства. Во наредниот период се надеваме на добар принос од втората реколта на производство како и на стабилни цени на пазарот.

Со почит


6 и 12 Месечни известувања- трговски друштва - природа на трошоци.xlsx

Објавено на: 11.07.2023 14:43:07
Документ БР.: DOC_26441-0/2023
Урнек: Неревидирани финансиски извештаи 01.01. - 30.06.