листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

ОКТА АД - Скопје објавува:

 

Одборот на директори на ОКТА АД - Скопје на својот 205-ти состанок одржан на ден 21.07.2023 ги донесе следните одлуки:

Мандатот на  г. Даниил Антонопоулос – неизвршен член на Одборот на директори и  г. Александрос Тзадимас – неизвршен член на Одборот на директори престанува на ден 23.07.2023 вклучувајќи го и наведениот датум во мандатот.

Одборот на директори ги избра за вршители на должноста членови на Одборот на директори следните лица: г. Димитриос Пасхос како неизвршен член на Одборот на директори и г-ѓа Тхеодора Петроула како неизвршен и независен член на Одборот на директори почнувајќи од 24.07.2023 година до одржување на наредното Собрание на акционери на Друштвото.

Одборот на директори констатира дека, на негово барање  г. Вук Радовиќ ќе го продолжи своето членство во Одборот на директори како неизвршен член согласно Одлуката за Собранието на акционери. Претходно донесената Одлука на Одборот на директори за негово назначување за извршен член на Одборот на директори и Главен извршен директор на Друштвото, престанува да важи сметано од 23.07.2023 година (вклучително).

Се назначува г. Димитриос Пасхос, за вршител на должност Извршен член на Одборот на директори и Главен извршен директор на Друштвото, почнувајќи од 24.07.2023 година, до одржување на наредното Собранието на акционери на Друштвото.

Како резултат на оставката на г. Дионисиос Роутсис од позицијата Претседател на Одборот на директори, Одборот на директори го избира: г. Вук Радовиќ – неизвршен член, за Претседател на Одборот на директори. Како резултат на воведувањето на нова позиција Заменик Претседател на Одборот на директориОдборот на директори го избира: г. Василиос Багиокос – неизвршен и независен член, за Заменик Претседател на Одборот на директори.

 

Објавено на: 21.07.2023 15:55:29
Документ БР.: DOC_12285-55/2023
Урнек: Измени во органи на управување