Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно глава 6 од Правилата за котација ,известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

АД Нова Стоковна Куќа Струмица за периодот од Јануари-Јуни 2023 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот Биланс на успех.

Во овој период нема промени во сметководствените политики и методи на вреднување на позициите во финансисаките извештаи на АД Нова Стокобна Куќа.

За шесте месеци остварен е приход од 15,122,496.00 денари споредбено со остварениот приход за овој период 2022 година, бележат зголемување.  Истиот е остварен од промет на клиенти кои имаат закуп на деловен простор.

остварените расходи се зголемени во однос на истиот период од претходна година.

Објавено на: 31.07.2023 16:10:26
Документ БР.: DOC_10191-587/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации