Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Ве известуваме дека ТТК Банка АД Скопје ќе изврши исплата на годишната камата по каматна стапка од 3,5% на годишно ниво на имателите на Корпоративна обврзница – прва емисија на обврзници со ИСИН MKTTKS200012 и шифра ТТКО.

Исплатата на камата ќе се изврши на 18.09.2023 година.

Право на исплата на камата имаат лицата кои се регистрирани во книгата на иматели на Корпоративна обврзница-прва емисија на издавачот ТТК Банка АД Скопје во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје заклучно со 17.09.2023 година.

Тргувањето со обврзниците во деновите 14 и 15 септември 2023 година ќе се реализира со пресметана акумулирана камата за 362 и 363 денови соодветно, при што Купувачот при порамнувањето на 18 и 19 септември 2023 година ќе треба да го уплати износот на чистата цена  (+)  акумулираната камата на Продавачот.  При ова, Купувачите ќе бидат регистрирани во книгата на иматели на Корпоративната обврзница – прва емисија на обврзници во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје на 18 и 19 септември 2023 година, соодветно и нема да остварат право на исплата на годишната камата.

Објавено на: 11.09.2023 09:45:04
Документ БР.: DOC_10191-625/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации