листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

Известување за откупени акции

Согласно член 34 алинеја 4 од правилата за котација на Македонска берза АД Скопје,Рудници Бањани АД Скопје објавува дека  согласно Одлуката за стекнување сопствени акции  0201-210/9 донесена на Годишното собрание на акционери на ден 08.05.2023 година  изврши откуп на 100 сопствени обични акции преку Македонска берза на ден 06.09.2023 година  по цена од  603 ден. по акција.

Со извршениот откуп моменталната состојба на вкупно откупените сопствени акции изнесува 5832, што претставува 8,9 % од основната главнина на друштвото.

Рудници Бањани АД Скопје

Објавено на: 07.09.2023 14:10:48
Документ БР.: DOC_12291-28/2023
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции