листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Согласно објавата на Сеи Нет од 27.10.2023 година за Јавен повик за Собрание на акционери на НЛБ Банка АД Скопје, закажано за 29.11.2023 година со почеток во 12.00 часот, во просториите на НЛБ Банка АД Скопје, на ул. „Водњанска“ бр.1, 1000 Скопје, ја објавуваме содржината на предлог – одлуките од дневниот ред:


1.Избор на претседавач на Собранието.pdf
2.Избор на записничар и бројач на гласови на Собранието.pdf
3.Предлог-одлука за повторно именување (реизбор) на независен член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје.pdf
4.Предлог-одлука за измена и дополнување на Статутот на НЛБ Банка АД Скопје.pdf

Објавено на: 27.10.2023 14:11:49
Документ БР.: DOC_13285-215/2023
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери