листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

НЛБ Банка АД Скопје известува дека на Собранието на акционери на Банката одржано на 29.11.2023 година се усвоија следните одлуки:

 


1.Избор на претседавач на Собранието.pdf
2.Избор на записничар и бројач на гласови на Собранието.pdf
3.Предлог-одлука за повторно именување (реизбор) на независен член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје.pdf
4.Предлог-одлука за измена и дополнување на Статутот на НЛБ Банка АД Скопје.pdf

Објавено на: 29.11.2023 14:11:36
Документ БР.: DOC_12283-136/2023
Урнек: Други одлуки од собрание