листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Со Решение бр. 15-30708/9, Гувернерот на Народна банка на Република Северна Македонија издаде претходна согласност за повторното именување на г-динот Маринис Стратопулос за член на Надзорниот одбор на Стопанска банка АД Скопје, со мандат од четири години.

Станува збор за трето именување на г-динот Стратопулос за член на Надзорниот одбор на Банката. Тој претходно ја извршуваше функцијата член (и Претседател) на Надзорниот одбор врз основа на претходните согласности издадени со решенијата на Гувернерот од 2015 и 2019 година.

 

Објавено на: 05.12.2023 09:10:21
Документ БР.: DOC_12285-76/2023
Урнек: Измени во органи на управување