Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Зделка со заинтересирана страна:

Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје, на 208-та седница одржана на ден 14.11.2023 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договор за давање на деловни услуги за недвижнини со Триглав, Управување со недвижности, врз основа на која нa ден 12.12.2023  година е склучен договор помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав, Управување со недвижности д.д..

Договорот е склучен со времетраење заклучно до 31.07.2025 година,  а целта на склучување на договорот е обезбедување на деловни услуги од областа на управување со недвижности, за потребите на Триглав Осигурување АД, Скопје. За вршење на предметните услуги ќе се исплати вкупен надоместок во нето износ од 56.389,53 Евра, а неговата реализација и соодветните месечни исплати од страна на Триглав Осигурување АД, Скопје кон Триглав, Управување со недвижности д.д. ќе се вршат до 31.07.2025 година.

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав, Управување со недвижности д.д., произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав.

 

Објавено на: 12.12.2023 14:05:29
Документ БР.: DOC_26453-9/2023
Урнек: Зделка со заинтересирана страна