листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Универзална Инвестициона Банка АД Скопје известува дека на Собранието на акционери на Банката одржано на 16.01.2024 година се усвоија следните одлуки:

1. Одлука за користење на куповна опција на капителен инструмент (Прва емисија на перпетуални обврзници);

2. Одлука за изменување на Одлуката донесена на Собрание на акционери на 28.04.2017година


Одлука за користење на куповна опција на капителен инструмент (Прва емисија на перпетуални обврзници).pdf
Одлука за изменување на Одлуката донесена на Собрание на акционери на 28.04.2017г..pdf

Објавено на: 16.01.2024 14:25:53
Документ БР.: DOC_12283-1/2024
Урнек: Други одлуки од собрание