Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТЕКНУВАЊЕ СОПСТВЕНИ АКЦИИ СО ОТКУП

Согласно член 34 „Објавување во врска со капиталот“ од Правилата на котација на  Македонска Берза на хартии од вредност ад Скопје, а врз основа на донесената Одлука на Собранието на акционери на Прилепска пиварница ад Прилеп за стекнување сопствени акции со откуп бр. 0201-394/11 од 31.05.2023 година, известуваме дека  Прилепска пиварница ад Прилеп на ден 15.02.2024 година се стекна со 100 сопствени акции.

Вкупниот број на сопствени акции што ги поседува друштвото е 188 што претставува 0,47% од вкупниот број на акции од издавачот Прилепска пиварница ад Прилеп.

 

Објавено на: 19.02.2024 14:10:54
Документ БР.: DOC_12291-1/2024
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции