Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Исправка на претходно објавена информација:

Ве известуваме дека Универзална Инвестициона Банка АД Скопје ќе изврши исплата на полугодишна камата по каматна стапка 5% на годишно ниво на имателите на перпетуални обврзници од втората емисија со ИСИН MKBLBA200029 и шифра UNIPO2.

Исплатата на камата ќе се изврши на 29.02.2024 година.

Право на исплата на камата имаат лицата кои се регистрирани во книгата на иматели на перпетуални обврзници  во Централниот депозитар за хартии од вредност заклучно со 28.02.2024 година.

Тргувањето со обврзниците во деновите 27 и 28 Февруари 2024 година ќе се реализира со пресметана акумулирана камата за 182 и 183 денови соодветно, при што Купувачот при порамнувањето на 29 Февруари и 1 Март 2024 ќе треба да му го уплати износот  на чистата цена + акумулираната камата на Продавачот. При ова, Купувачите ќе бидат регистрирани во книгата на иматели на перпетуални обврзници во Централниот депозитар за хартии од вредност на 29 Февруари и 1 Март 2024 година, соодветно и нема да остварат право на исплата на полугодишната камата.

 

Објавено на: 22.02.2024 16:03:15
Документ БР.: DOC_10191-125/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации