листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

НЛБ Банка АД Скопје известува дека на Годишното собрание на акционери на Банката одржано на 29.05.2024 година се усвоија следните одлуки:

 


1. Избор на претседавач на Собранието.pdf
2. Избор на записничар и бројач на гласови на Собранието.pdf
3. Годишен извештај за работењето на НЛБ Банка АД Скопје за 2023 година.pdf
6. Годишен извештај за работењето на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје во 2023 година.pdf
7. Предлог-Одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор во 2023 година- Андреја Стражишар.pdf
7. Предлог-Одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор во 2023 година- Блаж Бродњак.pdf
7. Предлог-Одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор во 2023 година- Боштјан Ковач.pdf
7. Предлог-Одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор во 2023 година- Зоран Јовановски.pdf
7. Предлог-Одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор во 2023 година- Кристина Ковачич Бјелајац .pdf
7. Предлог-Одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор во 2023 година- Матеја Тревен.pdf
8. Годишен извештај за работењето на Управниот одбор на НЛБ Банка во 2023 година.pdf
9. Предлог-Одлуки за одобрување на работата на членовите на Управниот одбор во 2023 година- Бранко Грегановиќ.pdf
9. Предлог-Одлуки за одобрување на работата на членовите на Управниот одбор во 2023 година- Игор Давчевски.pdf
9. Предлог-Одлуки за одобрување на работата на членовите на Управниот одбор во 2023 година- Петер Зелен.pdf
10. Годишна сметка на НЛБ Банка АД Скопје за 2023 година.pdf
13. Предлог-одлука за измени и дополнувања на Статутот на НЛБ Банка АД Скопје.pdf

Објавено на: 29.05.2024 15:49:36
Документ БР.: DOC_12283-60/2024
Урнек: Други одлуки од собрание