листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 36 од Правилата за котација, известуваме за дивидендниот календар:

НЛБ Банка АД Скопје известува дека на на Годишното собрание на акционери на Банката одржано на 29.05.2024  се усвоени следните одлуки:

 


11. Предлог-одлука за употреба и распоредување на остварената добивка по Годишната сметка и финансиските извештаи на НЛБ Банка АД Скопје за 2023 година .pdf
12. Предлог- Одлука за определување износ на дивиденда и утврдување дивиденден календар на НЛБ Банка АД Скопје.pdf

Објавено на: 29.05.2024 15:49:42
Документ БР.: DOC_10187-21/2024
Урнек: Дивиденден Календар