листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

НЛБ Банка АД Скопје известува дека реализираше трансакција со Нова Љубљанска банка д.д., Љубљана по основ на предвремена отплата на склучен Договор за субординиран заем на износ од 9 милиони ЕУР и истовремено реализираше нова зделка со Нова Љубљанска банка д.д., Љубљана по основ на склучен Договор за субординиран заем на износ од 10 милиони ЕУР.

Нова Љубљанска банка д.д., Љубљана е доминантен сопственик на НЛБ Банка АД Скопје со 86,97% учество во вкупниот број на акции на Банката.

Субординираните заеми се квалификувани како дополнителен Tier II капитал на Банката.

 

Објавено на: 24.06.2024 15:26:12
Документ БР.: DOC_10191-482/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации